Menü Bezárás

A rezsivel érdemesebb így gondolkodni:

A gazdaságot úgy alakítják, hogy vannak fellendülési időszakok, és vannak válságok is.

Van „7 bő, és 7 szűk esztendő”.

Sok minden arra mutat, hogy egy ideje belekerültünk a 7 szűk esztendő időszakába.

 

Ebben a cikkben arra akarom felhívni a figyelmed, hogy semmi sem tart örökké!

Nem lesz mindig 800 forint a benzin!

Nem fog mindig hétszeres áron érkezni a gáz!

Előbb, vagy utóbb normalizálódni fognak a dolgok.

 

Valószínűleg lesz néhány hónap, rosszabb esetben 1,5-2 év, amíg ezekkel a problémákkal szembe kell néznünk, de ne felejtsd el, hogy ingatlant nem 1-2 évre vásárolsz.

Nincs értelme úgy számolni, hogy mostantól mindig ilyen drága lesz a gáz és az áram.

Idővel jelentősen mérséklődni fognak az árak!

 

Hogy kalkulálj?

Aki most vásárol ingatlant, annak bele kell kalkulálni, hogy egy nagyobb lakás, vagy ház nagyobb rezsit is jelent. Lehet, hogy 1,5 évig durván többet kell költeni a fűtésre, de ez most van, és nem lesz mindig így. Főleg nem, ha nyílászárókat cserélsz és szigetelsz!

A szigetelés hosszú távon fogja csökkenteni a fűtési (és a hűtési) költségeidet. Nem kérdés, hogy szigetelni kifizetődő lesz.

 

Jó dolog nagyobb lakásba, vagy családi házba költözni!

Nem kell feladni ezeket az álmokat, csak számolni kell azzal, hogy vagy magad szigetelsz, vagy olyan ingatlant vásárolsz, amit már leszigeteltek.

 

Szigeteltet vegyek, vagy én szigeteljek?

Használt ingatlanok esetében azzal is számolnod kell, hogy régen sok házat csak 4-5 cm-es szigeteléssel láttak el, és messze nem voltak olyan korszerű nyílászárók, mint amelyekből ma választhatsz.

Könnyen lehet, hogy jobb, ha magad választod ki és készítteted el a megfelelő szigetelést és cserélteted ki a nyílászárókat!

 

Érdemes profi szakemberrel konzultálni, mert nem elég az oldalfalakat szigetelni. A hatékony szigetelés minden irányból, lentről és fentről is körbe zárja a lakótereket. A jó szigetelés hő híd mentes, és lég tömör!

Aki használt ingatlanban gondolkozik, annak tudnia kell, hogy egy régi megoldásokat tartalmazó ingatlant bonyolultabb jól leszigetelni, mint egy, a szigetelést is betervezve készülő ingatlant. Érdemes hozzáértőre bízni. Nem érdemes olyanra bízni, aki ugyan csinált már olyat, de nem sok köze van szakmailag ahhoz, amit jó szigetelésnek nevezünk. A zsebedre megy a játék.

 

Ne add fel az álmaidat azért, mert most nehezebbé vált azok elérése!

Az életet élni kell, és törekedni a céljaink felé! Ha így állsz hozzá, akkor élvezni fogod.

 

Barátsággal, Török József
magán ingatlanos